SKRINING FITOKIMIA EKSTRAK ETANOL DAUN MATOA YANG BERASAL DARI PONTIANAK TIMUR DENGAN VARIASI KONSENTRASI PELARUT

Main Article Content

Erwan Kurnianto
Ika Ristia Rahman
Hairunnisa Hairunnisa

Abstract

Matoa (Pometia pinnata J.R. Forst. & G. Forst.), a plant of the Sapindaceae family, has been widely used as traditional medicine by specific ethnic communities. Matoa leaves have pharmacological activities such as anti-diabetic, antibacterial and antioxidant. This study aims to determine the chemical content of various solvent concentrations. The solvents used in this study were ethanol 50%, ethanol 70% and ethanol 96%. The method used is a qualitative method with a colouring test. The results showed that 50% and 70% ethanolic matoa leaf extract contained flavonoids and tannins. Matoa leaf extract with 96% ethanol solvent contains secondary metabolites of flavonoids, tannins and saponins.

Article Details

How to Cite
Kurnianto, E., Rahman, I. R. ., & Hairunnisa, H. (2021). SKRINING FITOKIMIA EKSTRAK ETANOL DAUN MATOA YANG BERASAL DARI PONTIANAK TIMUR DENGAN VARIASI KONSENTRASI PELARUT . Jurnal Komunitas Farmasi Nasional, 1(2), 131–138. Retrieved from https://jkfn.akfaryarsiptk.ac.id/index.php/jkfn/article/view/26
Section
Articles

References

Anggraito, Y. U. et al. (2018) Metabolit Sekunder Dari Tanaman, Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam Universitas Negeri Semarang.

Asih, A. I. (2009) ‘Isolasi Dan Identifikasi Senyawa Isoflavon Dari Kacang Kedelai (Glycine Max)’, Jurnal Kimia, 3(1), pp. 33–40. doi: 10.24843/JCHEM.

Harborne, J. . (1987) Metode Fitokimia. Edited by K. P. dan I. Soediro. Bandung: ITB.

Irawan, H. et al. (2020) ‘Pengaruh Proses Maserasi Dengan Variasi Konsentrasi Pelarut Etanol Terhadap Kandungan Senyawa Ekstrak Daun Pepaya (Carica Papaya L.) Dan Daun Ubi Jalar Ungu (Ipomoea batatas L. Lam)’, Jurnal Ilmiah Manuntung, 6(2), p. 252. doi: 10.51352/jim.v6i2.372.

Islami, D., Anggraini, L. and Wardaniati, I. (2021) ‘Aktivitas Antioksidan dan Skrining Fitokimia dari Ekstrak Daun Matoa Pometia pinnata’, 13(1).

Januarti, I. B. et al. (2019) ‘Potensi Ekstrak Terpurifikasi Daun Sirih Merah (Piper crocatum Ruiz &Pav) Sebagai Antioksidan Dan Antibakteri’, JPSCR : Journal of Pharmaceutical Science and Clinical Research, 4(2), p. 60. doi: 10.20961/jpscr.v4i2.27206.

Julianto, T. S. (2019) Fitokimia Tinjauan Metabolit Sekunder dan Skrining Fitokimia, Journal of Chemical Information and Modeling. Available at: http:/library.uii.ac.id;e-mail: perpustakaan@uii.ac.id.

Kusnadi, K. and Devi, E. (2017) ‘Isolasi Dan Identifikasi Senyawa Flavanoid Pada Ekstrak Daun Seledri (Apium Graveolens L.) Dengan Metode Refluks’, Pancasakti Science Education Journal, 2. doi: 10.24905/psej.v2i1.675.

Lestyo Wulandari, Ari Satia Nugraha, U. A. H. (2021) ‘Aktivitas, Penentuan Ekstrak, Antidiabetes Matoa, Daun G Forst, Pometia J R Forst, IN Vitro’, 11(2), pp. 132–141.

Martiningsih, N. W., Widana, G. A. B. and Kristiyanti, P. L. P. (2016) ‘Skrining fitokimia dan uji aktivitas antioksidan ekstrak etanol daun Matoa (Pometia pinnata) dengan metode DPPH’, Prosiding Seminar Nasional MIPA, 0(0), pp. 332–338.

Nugroho, A. (2017) ‘Buku Ajar: Teknologi Bahan Alam’, Lambung Mangkurat University Press, (January 2017), p. 155.

Nuryanti, S. and Pursitasari, D. (2014) ‘Metabolites Compounds in Palado Leaves ( Agave Angustifolia ) Extracted With Water and Ethanol’, Jurnal Akademika Kimia, 3(August), pp. 165–172.

Pratama, B., Luhurningtyas, F. P. and Karminingtyas, R. (2020) Pengaruh Konsentrasi Pelarut Terhadap Penarikan Metabolit Sekunder Daun Ashitaba (Angelica Keiskei) Dan Kajian Potensinya Sebagai Antioksidan, Repository UNW. Universitas Nadi Waluyo.